Annons 8 Oct 2022 kl: 13:01

Återbäring på dina köp med ett cashback-kort

Om du reser mycket i tjänsten kan du välja ett så kallat resekort som ger återbäring när du köper reserelaterade tjänster med kreditkortet. För dig som köper många teknikprylar är det perfekt med ett cashbackkort som är nischat på elektronikbranschen. Om två kreditkort har liknande egenskaper är det en god idé att välja det kort som har har bäst cashback-program för dina behov. Det viktigaste om du vill spara till något med ett cashback kort är att du väljer ett kort med återbäring för köp du genomför regelbundet. 

Köp vad du vill för din cashback 

Många kreditkort ger cashback på samtliga köp medan andra kort erbjuder återbäring på vissa utvalda butiker, tjänster eller branscher. De flesta människor föredrar att få cashback på alla inköp, men det kan även vara önskvärt med högre cashback på vissa inköp, det beror helt på hur du använder kortet. 

Ofta får du pengarna insatta direkt på kontot, ibland får du en värdecheck hemskickad. Den stora fördelen med cashback kort är att du själv väljer vad du vill köpa, oavsett om det är en ny skjorta till jobbet eller drömresan som tar längre tid att spara ihop till. Nedan listar vi kreditkort som passar bra för olika ändamål i karriären. 

Refunder Pay – perfekt för affärsresenären 

Refunder Pay är ett kreditkort med ett ett brett cashbacksortiment. På hemsidan kan du välja mellan över 1 000 anslutna butiker och få upp till 42% cashback. Dessutom får du 1% cashback på samtliga inköp som görs med kortet. 

Om du reser mycket i tjänsten kan du ta del av ett stort utbud av reserelaterade tjänster med cashback. Du kan till exempel få 8,5% cashback när du bokar hotell via Nordic Choice Hotels och 5% återbäring på Tickets reseutbud när du betalar med Refunder Pay. 

På Refunder kan du välja och vraka mellan butiker och tjänster som du kan ha nytta av i jobbet. Förutom resor finns det många fina elektronik- och kläderbjudanden om du exempelvis behöver en ny mobil eller kostym. 

Din intjänade återbäring kan du sedan få utbetalt direkt till bankkontot eller PayPal-kontot. På så vis är du inne i en positiv spiral och kan använda din cashback till valfria inköp som behövs i tjänsten. 

Shell Mastercard ger cashback och bensinrabatt 

Shell Mastercard hör till de bästa bensinkorten på marknaden och ger 0,5% cashback på köp i alla butiker med undantag för konkurrerande bensinmackar. Detta är ett perfekt kort för dig som gör många tjänsteresor med bil och regelbundet tankar hos Shell. Du får alltid 15 öre rabatt per liter bensin hos Shell och som ny kund 30 öre rabatt per liter under tre månader. Detta kort är dessutom kostnadsfritt och inkluderar en kompletterande reseförsäkring. Shells cashback utbetalas direkt till ditt konto fyra gånger årligen och det kan bli en bra slant till nya spännande inköp. 

Marginalen Traveller – generös cashback och bonus för tjänsteresan 

Marginalen Traveller är förmånligt genom att både ge cashback, bonus och hela 9 olika försäkringar. Dessutom är kortet kostnadsfritt första året. 

Här får du cashback på drygt 200 butiker som är anslutna till Marginalen. Exempelvis har du möjlighet att få 7,5% återbäring på Budget biluthyrning och upp till 9% tillbaka om du köper nya kontaktlinser för att kunna fokusera bättre på skärmen och mötet. Bland övriga partners som ger cashback finns Hotels.com och Avis. Återbäringen betalas sedan ut till det bankkonto du har kopplat till kortet och du kan fortsätta din shopping. 

Marginalen Traveller är det ultimata tjänsteresekortet eftersom du får bonus på alla inköp som sedan kan bytas ut mot resor, hotell eller dylikt i Marginalen poängshop. Dessutom är 8 av de följande 9 försäkringarna som ingår i kortet reseförsäkringar: 

  •  Avbokningsskydd
  •  Resestartskydd
  •  Bagageförsening
  •  Personförsening
  • Missat anslutningsflyg
  • Flygbolagskonkurs
  • Hole-in-one försäkring
  • Självriskskydd
  • Olycksfallsförsäkring

Tänk på att noggrant se över vad för slags inköp du får cashback för innan du väljer kort. Bara för att ett kreditkort med cashback erbjuder hög återbäring behöver kortet inte vara det bästa för dig. Till exempel blir ett kort med många reseförmåner verkningslöst om du reser sällan. 

Om du väljer cashbackkort efter vad som intresserar dig kan det bli väldigt förmånligt. När du har valt ditt kort kan du göra det till en sport att försöka anpassa livsstilen efter det och därmed tjäna ännu mer pengar på dina inköp. Om du vanligtvis bokar samma gamla vanliga hotell är det värt att byta till en hotellkedja som ger dig rejäl cashback. Det är roligt att tjäna pengar på att gå på restaurang och boka resor, i synnerhet när du kan välja att spara ihop till en ännu bättre resa eller den där laptopen du drömmer om.