Vilken teknik passar bäst för ditt möte?
6 Dec 2022 kl: 14:18

Vilken teknik passar bäst för ditt möte?

Vilken kommunikationslösning är egentligen bäst när det kommer till olika mötesformer? Kommunikationsföretaget Poly har sammanställt en guide som hjälper dig att hitta rätt förutsättningar, oavsett om mötet sker vid skrivbordet, i konferensrum eller på resande fot.

Det hybrida kontoret är här för att stanna och de ställer högre krav på arbetsplatser. Gartner förutspår att endast 24 procent av alla möten kommer ske fysiskt år 2024. Samtidigt visar resultatet från Microsofts undersökning Work Trend Index 2022, att 43 procent av distansarbetarna och 44 procent av hybridarbetarna inte känner sig inkluderade vid hybridmöten. Kommunikationsföretaget Poly har därför tagit fram en guide till rätt teknik för ökad trivsel och jämlikhet i en värld där arbetet kan ske från var som helst.

Välj rätt teknik till mötes- och koferensrummet
Varje mötessituation kräver teknik som gör att distansdeltagarna kan höra, se och bidra lika enkelt som de vore där fysiskt.. För små mötesrum är det till exempel viktigt med smarta kamerafunktioner som fokuserar på aktiva deltagare.

För medelstora och stora konferensrum är ljudet en viktig faktor för att alla ska kunna höra och höras på lika villkor. Se till att högtalarna är tillräckligt stora så att alla i rummet får en bra ljudupplevelse. Det kan även vara fördelaktigt med en mikrofon till bordet.

Skrivbordsmöten – på kontoret och hemma
Oavsett om medarbetare sitter vid sitt skrivbord på kontoret eller hemma så är det viktigt att kunna delta i videomöten utan distraktion. På kontoret kan det till exempel hjälpa att förse varje arbetsstation med externa webbkameror för professionell videokvalitet. Trådbundna eller Bluetooth-headset med aktiv brusreducering är nyckeln till bra ljudkvalitet i gemensamma utrymmen och öppna kontorslandskap.

På hemmakontoret krävs ljud- och videoenheter som ger en professionell närvaro även hemifrån. Externa högtalartelefoner låter till exempel användaren styra ljudvolymen, och levererar bättre kvalitet än datorns inbyggda högtalare. Det är också smidigt med headset. Välj gärna en trådlös modell med brusreducering och lång batteritid.

Möteslösningar på resande fot
På ett hybridkontor är det viktigt att utrusta medarbetarna med bra teknik till alla tänkbara arbetsplatser. Som arbetsgivare kan det vara svårt att kontrollera alla tänkbara arbetsmiljöer, men du kan utrusta dina anställda med teknik som hjälper dem att kommunicera och samarbeta framgångsrikt genom Microsoft Teams och med hjälp av Teams-certifierade enheter.