“Viktigt att även uppleva en fysisk kontext”
Krönikor 21 Jul 2022 kl: 10:29

“Viktigt att även uppleva en fysisk kontext”

Ta en paus från sommarens strålande sol med Personal & Ledarskap. I den här veckans sommarintervju lär vi känna Hannah Schultz, en nyfiken och ständigt lärande HR-chef på ICA Banken och ICA Försäkring.

Vad är dina reflektioner över vad som skett sedan coronarestriktionerna släppte till nu?
Jag upplever att den största förändringen handlar om att få till bra samarbete i en hybrid arbetsmiljö. Alla har olika behov och preferenser och som team behöver man ha en ständigt pågående dialog om vad som funkar bra och mindre bra för att hela tiden anpassa.

Finns det något som påverkat dig som du inte var beredd på?
Jag var inte beredd på hur viktigt det är för mig att även fysiskt få uppleva att jag tillhör en kontext. När vi fick komma tillbaka till kontoret och jag fick nätverka igen och fysiskt träffa kollegor från våra olika bolag fick jag en sådan massiv energikick och kände engagemanget öka än mer.

Vad ser du fram emot under semestern?
Att få extra mycket tid med familj och vänner. Det ger så mycket energi och man får mer tid att fördjupa samtalen på ett annat sätt. Då njuter jag som mest. Njuter även lite extra på morgonen när jag tränat, får ta ett dopp, soltorka på bryggan och njuta av lugnet.

Hur laddar du batterierna under sommaren?
När jag går ner i varv så blir jag ofta mycket mer kreativ. Har packat ner penslar och färger till Öland och hoppas få möjlighet att dreja också. Min inredningslust brukar också vakna till liv så det kommer säkert bli en och annan loppis samt letande efter nya tavlor. Även att gå på konsert brukar vara ett bra sätt att ladda batterierna.

Tips på att böcker och annat innehåll för hängmattan?
Jag kommer själv plöja en massa om psykologisk trygghet. Brukar lyssna på Sommar i P1 när jag promenerar för det är kul med alla olika människors perspektiv på saker och livsöden.

Vad sker under hösten och 2023?
Vi har under 2022 jobbat hårt för att öka business agility i vår organisation och transformera oss inom områden som organisation, styrning, arbetssätt, ledarskap och kompetens. Vi kallar det en ”Handlingskraftig organisation”. Det syftar till att bli än mer kundfokuserade, snabbrörliga och göra mer tillsammans. I höst kommer vi gå live med en mängd olika saker inom detta och det ser jag fram emot. Det kommer att uppta både hösten 2022 och 2023. Vi kommer framåt att jobba både hemifrån samt från kontoret.