Ulrika Andersson ny HR-chef på Tobii
8 Nov 2022 kl: 11:12

Ulrika Andersson ny HR-chef på Tobii

Ulrika Andersson tillträder nu som global HR-chef på Tobii. Bolaget är världsledande inom eyetracking och har verksamhet i fjorton länder.

Ulrika kommer närmast från Telia där hon jobbat i olika roller i totalt nio år, nu senast som HR-chef. När hon fick erbjudandet hos Tobii såg hon möjligheten att ta ett helhetsansvar och jobba för att stärka de anställdas syfte till varför de går till jobbet.

Ulrika Andersson, HR-chef på Tobii

Förra veckan släppte stiftelsen Allbright sin årliga rapport som kartlägger svenska börsbolag och kvinnors och minoriteters möjlighet till karriär. Tobii placerade sig på den gröna listan, tjugoandra plats av 355 kartlagda bolag, vilket markerar en jämn könsfördelning bland ledande positioner. Men det finns fortsatt mycket att förbättra menar Ulrika. 

– På Tobii är vi övertygade om att mångfald gör oss till ett bättre och mer innovativt företag. Vår verksamhet är beroende av innovation och för att fortsätta bryta ny mark behöver vi människor med olika bakgrund och kompetens. Det gäller inte bara kön utan även andra bakgrundsfaktorer.