Så blir du återhämtningssmart


2019-11-28 - Henrik Fexeus och Catharina Enblad är författarna till boken Reload. De vet hur man blir bättre på att återhämta sig.

Det behöver inte vara farligt att stressa, men det är livsfarligt att inte återhämta sig. Reload är en handbok baserad på den senaste forskningen som ger dig praktiska tekniker för att skapa ett återhämtningssmart liv. Henrik Fexeus och Catharina Enblad är författarna till boken.

Hur blir man ­återhämtningssmart?

– Genom att inse vikten av återhämtning och prioritera den. Reload är fysisk och mental återhämtning, men också att vara medveten om vilken sorts återhämtning som är bäst för ens typ. Om du reagerar på fullt ös med att l­ägga dig raklång i soffan med en påse chips behöver du mer aktivitet. Är du en sådan som snarare jobbar snabbare och snabbare mot ständigt högre krav behöver du lugnare återhämtning.

– Du kan komma i gång genom att lägga in påminnelser om regelbundna reloads i kalendern. Det finns många sorters effektiv reload. Du kan till exempel djupandas vid kaffeautomaten, träna på att uppmärksamma dina lyckokänslor, intensivträna tre minuter vid skrivbordet och gå en danskurs efter jobbet.

REDAKTIONEN


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN