"Jag har sett alldeles för lite affärsnära hr i verkligheten"


2019-08-05 - Hon har gått från jobb inom administration, via it till toppjobb inom hr. Nu kliver Pernilla Wranéus in i rollen som Head of People, Internet of Things på Ericsson. "Jag har alltid haft en can-do attityd och vågat sträcka upp handen till de utmaningar som jag varit intresserad av att utforska."

Grattis till ditt nya jobb som Head of People, Internet of Things på Ericsson. Vad var det som lockade dig med tjänsten?

- Tack så mycket! Det som lockade var dels att få arbeta i en global koncern, att få arbeta i ett företag som ligger i absolut framkant inom sin bransch och med ett superintressant tekniskt område.

Vilka blir dina fokusområden på nya jobbet?

- Min roll är att vara en strategisk samarbetspartner till verksamheten och till ledningsgruppen. Jag ska fokusera på People-aspekterna baserat på affärsplanen så det kommer bli mycket inom kultur- och ledarskapsutveckling, strategisk kompetensutveckling och kompetensförsörjning.

Varför har du valt att arbeta inom hr?

- Jag har en bakgrund som konsult och linjechef inom IT-konsultorganisationer men har alltid varit mest intresserad av vad som får en organisation att växa och utvecklas. Så när möjligheten kom för ett antal år sedan att gå in i en hr-direktörsroll på ett it-konsultföretag så var det många pusselbitar som föll på plats.

Vilka är dina ledstjärnor i karriären?

- Jag har alltid haft en can-do attityd och vågat sträcka upp handen till de utmaningar som jag varit intresserad av att utforska. Sedan har jag fått kämpa hårt med att lära mig saker men har haft stor hjälp av min förmåga att analysera och se de stora penseldragen.

Vilka är dina bästa karriärråd till någon som vill göra karriär inom hr?

- Det har under många år pratats om affärsnära hr men jag har tyvärr sett alldeles för lite av det i verkligheten. Vill man arbeta inom People and Culture så måste man ha affärsplanen och affärsmålen som främsta fokus och lägga sin plan och prioritera utifrån det. People-frågor måste stå som en naturlig punkt på dagordningen i varje ledningsgruppsmöte. Jag blir just nu väldigt glad när jag ser många hr-chefer som kommer från linjechefsroller eller där hr-chefen är det naturliga valet när man söker en ny vd. Så fokus på affären!

Hittills i din karriär, vad är du mest stolt över?

- Att jag vågade satsa på hr-direktörsjobbet när jag inte hade någon formell utbildning. Det var det roligaste, svåraste och mest utvecklande jag gjort. Och att jag suttit i företagsledningen för tre börsnoterade bolag.

Finns det något du ångrar eller hade gjort annorlunda idag?

- Trots min attityd att ta mig an utmaningar har jag brottats med dåligt självförtroende från tid till annan och det har gjort att jag kämpat extra hårt för att klara av utmaningar och motgångar. Jag har stått med näsan mot den beryktade väggen ett flertal gånger helt i onödan. Jag önskar att jag då hade haft det lugn jag har idag och kunnat lita mer på min egen förmåga.

Vad har varit din mest lärorika motgång?

- Vid ett tillfälle lät jag mig blindas av status som kom med en viss roll och lyssnade inte på min mage som skrek NEJ. Det höll på att gå fullständigt överstyr, både affärsmässigt och för mig som person. Då var väggen nära…

Vad tycker du att hr borde göra mer av?

- Digitalisering och att jobba mitt i affären

Vad tycker du att hr borde göra mindre av?¨

- Administrera processer. Prioritera bort det som inte behövs och fokusera på vad som stödjer affärsplanen.

Vilka fällor har du stött på i din karriär?

- Att man rekryterar via slutna nätverk så att det blir ryggdunkar kompisar emellan utan möjlighet till förnyelse och jämställdhet. En annan fälla är att jämställdhet löser sig utan tydliga åtgärdsplaner. Man måste verkligen bestämma sig för att det ska hända och jobba aktivt med planer, incitament och uppföljning.

JENNIE JENSEN

NEDSLAG I KARRIÄREN:

1997 jobbade jag med administration på en revisionsbyrå och fick vara deltagare i ett projekt som handlade om it, helt nytt för mig och jag blev såld! Under en föräldraledighet pluggade jag på kvällar för att kunna komma in i it-branschen.

1999 fick jag mitt första jobb inom it som Lotus Notes utvecklare och sedan dess har jag varit kvar. Det visade sig rätt snabbt att utveckling inte var för mig, men väl projektledning.

2006 lämnade jag en konsultchefsroll på ett litet konsultbolag och gick tillbaka till en konsultroll på ett större börsnoterat bolag för att få utveckling och nya utmaningar. Där fick jag snabbt en ny linjechefsroll och då startade min chefskarriär på riktigt.

2010 blev bolaget uppköpt av ett annat konsultbolag. Jag hade precis fått en ny superspännande chefsroll men den blev istället till en katapultstol vid sammanslagningen. Min roll försvann och jag plockades ur ledningsgruppen, det var hårt. Men jag övertalade vd:n att ge mig en ny roll i integrationen och bidade tiden lite. Det blev efter en tid en chefsroll ledig som jag fick erbjudande om. Det var en lärorik tid.

2014 såg jag att Sogeti sökte hr-chef. Jag slängde mig på telefonen och skickade in min ansökan. Jag var den enda sökande som inte hade hr-erfarenhet. Jag fick jobbet och är så tacksam att de vågade satsa på mig.

Om Pernilla Wranéus:

Bor:Danderyd utanför Stockholm.

Antal år inom hr: 5 och innan dess 10 år som linjechef.

Hisspitch: Våga utmana dig själv, var nyfiken och frågvis och nätverka aktivt.

Drömuppdrag: Det har jag nog i dag.


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN