Hon är Årets intraprenör 


2019-06-04 - HALLÅ DÄR. Karina Tellinger McNeil blev nyligen utsedd till Årets intraprenör för sitt arbete med digitalisering inom hälso- och sjukvård. Bland annat har hon infört och utvecklat digitala recept.

Vad gör dig till en bra intraprenör?

-Att jag har bra social förmåga, är bra på att jobba tillsammans med andra, driva på och lyssna in. Och så är jag orädd. Ibland när man gör förändringar är det inte alla som tycker om det och då händer det att man kanaliserar det till de som driver förändringarna. Jag har vågat stå kvar, lyssna och förklara.

Vilka förutsättningar har varit gynnsamma för ditt intraprenörskap?

-Det har varit framförallt två saker. För det första att vi varit flera intraprenörer. Är man helt ensam är svårt. Det måste finnas andra som ser möjligheter och tycker det är spännande med förändring. För det andra har det varit viktigt att det funnits grundläggande tillit från uppdragsgivande chefer, att de litar på att det jag gör bidrar till något gott.

Priset delas ut till personer som aktivt främjar intraprenörskap i sina organisationer. Det ges ut av Talentia och tidningen Affärsvärlden.

ELSA FRIZELL


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN