Hon är årets hr-chef


2020-03-13 - Ida Troive, hr-chef på Parks and resorts och Gröna Lund har utsetts till Årets hr-chef av tidningen Chef. Galan där priset skulle ha delats ut ställdes in på grund av coronaviruset.

I nomineringen till priset står det att Ida Troive är ”en chef som under en längre tid har gjort kultur, värderingar och samhällsnytta till affärsnytta på ett nytt, attraktivt och flexibelt sätt. Hon har skapat nya och inspirerande sätt att visa vägen för andra inom ett, i allra högsta grad, aktuellt område. Många vittnar om en lösningsorienterad, nytänkande och autentisk ledarstil som uppskattas av ledningen såväl som de anställda. Denna ledare kombinerar det mänskliga med det affärsmässiga vilket adresserar några av de viktigaste utmaningarna i samhället just nu.”


Ida Troive. Foto: Karina Ljungdahl

Till tidningen Chef säger Ida Troive att hon går igång på knutar och dilemman.

- Problem blir som ett pussel i min hjärna. Jag får vara lite som en detektiv, försöker se problemet ur olika perspektiv och analysera fram den bästa lösningen för medarbetarna, gästerna och affären.

De andra finalisterna i år var Margareta Jensen Dickson, Head of people på Stena Line och Anna Sävinger Åslund, svp Human Resources på Essity.

Priset delas ut av Workday och tidningen Chef. Syftet med priset är att belöna en hr-chef som moderniserat arbetet på ett sätt som lyft organisationen, motiverat medarbetarna och skapat förändring.


JENNIE JENSEN


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN