Hallå där, Svante Randlert!


2018-09-12 - ...författare till Drömarbetsgivaren och Business & People Advisor i egna företaget Great Result som snart kommer att sända podden Chefssnack.


Varför gör du podden?
– Jag gör 150 föredrag per år och träffar tusentals chefer som vill veta hur man blir bättre. Många som lyssnat på mina föredrag har sagt att de vill ha mer löpande tips och råd. Här blir podden en bra kanal för det. Om chefer blir bättre, så blir medarbetare bättre och i slutänden gör det att bolaget går bättre. Allt kokar ned till ledarskapet.

Vad tycker chefer du möter är svårast?
– Att få förutsättningar att kunna vara en bra ledare. Vi får större och större grupper att vara chef för. Det blir mer och mer administration och struktur. Det är regler på regler och mer kontroll. Då är det svårt att ­hinna jobba för att få folk engagerade. Många tycker att man har samma återkommande problem och tycker att de är ensamma med dem. Men det är de inte, vilket vi tar upp i podden.

Hur då?
– Vi ska prata om hur man faktiskt gör och det kommer inte att vara ­fokus på person utan på profession. Vad är det som gör skillnad? Vad är samband mellan orsak och verkan? Vilka handlingar ger rätt konsekvenser så att man inte behöver lägga lika mycket tid på att släcka bränder? För att det ska vara ett konkret samtal har jag en floskeltuta som jag kommer att tuta i om cheferna kommer med floskler.

Vem ska lyssna?
– Hungriga chefer som vill få konkreta tips på hur man blir bättre.

De som ­kommer att ­intervjuas är:

Sverigechef Google Anna Wikland.

Vd Volvo Cars Sverige – Kristian Elvefors.

Koncernchef Axel Johnson – Mia Brunell.

Vd Attendo – Martin Tivues.

Vd Sodexo – Azita Shariati.

Generalsekretare SVFF – Håkan Sjöstrand.

Vd Sveriges Radio – Cilla Benkö.

Vd Tele 2 Sverige – Samuel Skott.

Vd Filminstitutet – Anna Serner.

Koncernchef Academic Work – Johan Skarborg.

ELSA FRIZELL


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN
#9