Årets Talent Acquisition Pioneer: Kommunala biträdande personalchefen som vågar AI


2019-09-12 - Havva Ilhan, biträdande personalchef i Upplands-Bro kommun har blivit utsedd till Talent Acquisition Pioneer under Talent Acquisition Forum. Hon får utmärkelsen för att hennes personalavdelning bland annat vågat bryta ny mark med AI i rekrytering.

Grattis till utmärkelsen - berätta vad det är ni har gjort i Upplands-Bro kommun?

- Vi har under de senaste åren arbetat aktivt med fördomsfri rekrytering på olika sätt. Vi började med att ta ett helhetsgrepp över vår rekrytering och vår rekryteringsprocess. Vi har vågat testa olika metoder för att lyfta frågan om fördomsfri rekrytering bland annat genom cv-lösa rekryteringar och nu sist använde vi AI i arbetsintervjuer. (Upplands-Bro använder AI:n Tengai som Personal & Ledarskap tidigare har skrivit om, reds. anm.)


Foto: Privat

Du håller på att starta en kompetensenhet i Upplands-Bro, vad är det ni gör?
- Kompetensenheten i Upplands-Bro kommun är en enhet som innefattar rekryteringsfunktion och vikariefunktion och vi är mitt i implementeringen av denna enhet. Rekryteringsfunktionen är på plats och nästa steg blir implementeringen av vikariefunktionen. Genom att införa en central funktion som ansvarar för kompetensfrågor blir det möjligt att arbeta effektivt och det möjliggör samarbeten över gränser.

Vilken fråga inom Talent Acquisition är du mest intresserad av att få svar på just nu?
- Överlag är jag intresserad av vetenskapliga metoder för att eliminera godtyckliga bedömningar inom rekrytering. Det innefattar digitalisering i samtliga delar och även testning.

JENNIE JENSEN


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN