Mötestrend efter pandemi – syfte och anknytning 
Arbetsmiljö 1 Jul 2022 kl: 09:00

Mötestrend efter pandemi – syfte och anknytning 

Efter att ha uthärdat tusentals digitala möten under pandemin, ställs nya och högre krav på våra mötesformer. Starkare anknytning till gruppen och tydligare syfte är två starka mötestrender.  

Förutom att vi kan berätta för våra barnbarn att vi en gång på 2020-talet på grund av ett elakt virus satt ofrivillig isolerade i drygt två år, så ändrades även våra beteenden under dessa pandemiår.  

Många verksamheter har mer eller mindre tvångsdigitaliserats och andra har vässat en digital kompetens som redan fanns. Att mötas, och hur vi möts, har reviderats. Framtidens möten kommer att se annorlunda ut, spår Bibi Rydbacken, marknads- och kommunikationschef på Svenska möten:  

Anknytande möten – möten som involverar alla sinnen för en förhöjd upplevelse och fördjupad anknytning inom gruppen. Upplevelser som involverar alla sinnen stärker relationer och är ett naturligt nästa steg för att bygga företagskultur och starka team.  

Syftesdrivna möten. Att ha ett tydligt syfte med varje möte har länge varit en av de viktigaste rekommendationerna. Men nu – tusentals digitala möten senare – blir det om möjligt ännu viktigare. Möteskulturen efter pandemin ställer ännu högre krav på mötespolicy, kultur och enskilda mötessamordnare.  

Mötesordningen efter pandemin kommer inte att vara antingen eller, utan både och. Fysiskt och digitalt. Valet av kanal kommer att göras utifrån mötets syfte. 

Text: Linda Johansson 
Foto: Unsplash