Johanna Flanke
HR-folk 3 Jan 2023 kl: 16:19

Johanna Flanke

Ny Generalsekreterare för Sveriges HR Förening.

Sveriges HR Förening meddelar att Johanna Flanke tillträder som ny generalsekreterare vid årskiftet. Johanna tar över rollen efter Lena Bjurner, som under de tre senaste åren har moderniserat Sveriges HR Förening och utvecklat dess medlemserbjudande. Johanna Flanke kommer nu fortsatt ta vid och fortsätta driva förändringsresan

”Det är med stor ödmjukhet och stark framtidstro som jag vid årsskiftet får möjligheten att ta över stafettpinnen från Lena Bjurner. Lena har på ett fantastiskt sätt förflyttat föreningen till att vara djärv, bjussig, relevant och hållbar”, säger Johanna Flanke.

Johanna Flanke kommer närmast från rollen som egen konsult. Hon har tidigare haft ledande positioner, exempelvis som Vice President HR på Volvo Group och HR-direktör på RISE. Johanna har en nära koppling till akademin, bland annat genom hennes mångåriga engagemang med Centrum för global HRM:s Advisory Board.

”Jag är glad att välkomna Johanna Flanke som ny generalsekreterare. Johanna är en senior HR-ledare med gedigen kunskap och erfarenhet från såväl näringsliv som akademi. Med Johanna kommer Sveriges HR Förening fortsätta att vara den naturliga arenan för framtidens HR och en tydlig röst för oss alla som drivs av att skapa de bästa förutsättningarna för ett gott HR-arbete och ledarskap. Johanna kommer tillsammans med sitt team att vara en garant för att HR-föreningen fortsatt är relevant både i samtid som framtid”, säger Carina Malmgren Heander, styrelseordförande för Sveriges HR Förening.