Hr-profil investerar i hr-techbolag
HR-tech 2 Mar 2022 kl: 09:00

Hr-profil investerar i hr-techbolag

Charlotte Levert, hr-chef för managed services på Ericsson har gått in som investerare och styrelseledamot i hr-techbolaget Wndy.  

Varför går du in och investerar i Wndy? 
– För att jag tycker det är en briljant idé! Så fort du som har eget bolag anställer din första medarbetare så landar hr-frågorna på bordet. Wndy skapades för att bli den digitala hr-chefen. För ensamma hr-chefer blir vi ett extrastöd och avlastning. För små bolag som saknar en hr-avdelning idag ser vi till att de får affärsnära stöd. Den här lösningen har saknats på marknaden och de konsulter som jobbar på Wndy har många års erfarenhet i hur man skapar nöjda medarbetare och bra arbetsplatser som driver upp affärsresultat. 

Hur fungerar tjänsten? 
– Du bokar rådgivning och hjälp genom videomöte, mejl eller chatt. Det kan vara kring arbetsmiljö, lönerevision, försäkringar, pensioner eller anställningsavtal. I stället för att googla fram ett dåligt anställningsavtal kan du boka ett personligt möte med en senior hr-expert genom vår digitala plattform som ser till att du får bra avtal från start.  

Varför går du in som investerare? 
– Det är otroligt kul att få investera i en produkt som jag tror skapar mervärde. Framför allt anser jag att alla medarbetare är värda en sund kultur, bra chefer och schyssta villkor, oavsett om du är på små, medel eller stora bolag. En del tror att digitaliseringen flyttar bort fokus från individen. Jag skulle påstå det motsatta, att digitalisera innebär att vi kan ha fler nära och personliga möten och slippa onödig administration.  

Vad tycker din arbetsgivare om att du investerar och är engagerad vid sidan av? 
– Jag för en nära dialog med min arbetsgivare och vi gynnas av att vara engagerade i vad som händer i omvärlden, delar erfarenheter med varandra och ser till att vi skapar bra arbetsplatser för fler.   

Hr som investerare hör vi inte om så ofta, vad tänker du om det? 
– Vändningen sker nu. Det råder en otrolig kompetensbrist i Sverige och vi som jobbar affärsnära som hr vet vilken skillnad det gör för bolag där man har motiverade och nöjda medarbetare. Jag hoppas vi kommer få se fler hr-chefer i styrelser, det behövs. Mitt råd är att reservera minst två timmar i veckan för externa möten. Där får du värdefull information om hur andra jobbar. Det gör att man kan lyfta blicken och hela tiden förbättra de processer man har internt.   

Text: Jennie Jensen  
Foto: Pressbild