HR-profil investerar i HR-tech-bolag
8 Nov 2022 kl: 11:05

HR-profil investerar i HR-tech-bolag

Ann-Sofi Aru, känd HR-profil som bland annat grundat Competensum, går in och investerar i HR-techbolaget Wellbefy och tar även rollen som styrelseordförande.

Varför går du in och investerar i Wellbefy?

–Jag har följt Sandra, Wellbefys grundare, och hennes team under flera år nu. De har en jättebra lösning som behövs för att försöka få ner det höga talet med sjukskrivningar vi har i samhället idag. Organisationer, framförallt du i HR-roll har ett viktigt uppdrag här. Vi kan hjälpa medarbetare med sin personliga utveckling och hälsa, men även driva förändring i team och organisation. Det är ett tufft uppdrag, särskilt när HR-rollen ofta inte blir lyft och detta är ett väldigt komplext ämne. Här vill Wellbefy komma in och bli HR:s förlängda arm. Målet är att nå ut till varje individ och team och sätta siffror på det komplexa för att kunna lyfta det i ledningsgrupp och få mer gehör. Inte bara arbeta reaktivt utan få spelrum att även arbeta proaktivt och främjande.

Hur fungerar tjänsten?

–Wellbefy har som ambition att vara en mer tillgänglig och datadriven företagshälsa. Verktyget samlar in arbetsmiljö- och hälsodata från medarbetare löpande. Varje medarbetare får sin egna profil där de kan driva sin egen hälsoutveckling baserat på data. HR får en nulägesanalys av team och organisation och kan agera snabbare. Reaktivt och proaktivt, men framförallt hälsofrämjande. Det finns digital hjälp att få direkt i plattform i form av åtgärdsförslag och snart även kunskapsinnehåll. Det finns även möjlighet att boka tid med Wellbefys expertnätverk inom rehab och hälsomfrämjande arbete.

Enligt Ann-Sofi, gör datainsamlingen Wellbefy mycket mer tillgänglig, kostnadseffektiv och smart än en traditionell företagshälsa. En som varje organisation kan äga och driva på ett enkelt sätt.