De är bäst i Sverige på rekrytering och bemanning
8 Mar 2023 kl: 09:23

De är bäst i Sverige på rekrytering och bemanning

Årets Recruitment Awards gala är över och vinnarna i varje prestigefylld kategori är korade. Här är listan över de vassaste aktörerna inom kompetensförsörjning.

Recruitment Awards är en gala som instiftats av Branschen.se, en webbtidning som skriver om rekryterings- och bemanningsbranschen, samt Jobtip och Talent Venture Group som äger Personal & Ledarskap.

För att vinna i någon av tävlingens kategorier ska man ha gjort en betydande insats för branschen under det gångna året och skapat effekt i det enskilda företaget eller för branschen i stort genom kommunikation, information, innovation, kompetens- eller kvalitetshöjning.

Varje kategoris vinnare utses av en jurygrupp som bedömer prestationerna utifrån mått som nöjd-kundindex, kandidatnöjdhet, lönsamhet och företagskultur.

Här är årets vinnare med jurygruppernas motiveringar:

Årets Rekryterare: Linnea Broman

Precisionen i hantverket i kombination med att alltid säkerställa ett hållbart resultat för såväl kandidat som kund utmärker Linnea Broman arbete. Att dessutom, med hög energi, nyfikenhet och en professionell attityd, dela med sig av sin kompetens och aktivt jobba med lokal och nationell samverkan gör att Linnea Broman utses som Årets Rekryterare.

Vinnare Årets Raket – Bemanning: Viva Bemanning

Med en stark, helt organisk omsättningsökning, kan Viva Bemanning verkligen kännetecknas som en Raket inom bemanningsbranschen.  På kort tid har bolaget vuxit till att bemanna inom hela Sverige och Norge. En framgångssaga där bolagets framfart inte bara återspeglar sig i omsättning och resultatet utan även i exceptionellt höga resultat av kundnöjdheten. 

Årets Raket – Rekrytering: Procruitment

Procruitment är ett modernt och högpresterande företag som tagit steg för steg att utvecklas i takt med marknaden och som haft en fantastisk tillväxt under det gångna året.  Med sin energi, vilja, förmåga, sociala engagemang och sitt mod lägger bolaget grunden för sina framgångar, som leder dom till utnämningen Årets Raket inom rekryteringsbranschen. 

Årets Rekryteringsföretag (upp till 19 anställda): Futuria People

Futuria People har under året fortsatt sin utvecklingsresa på ett mycket positivt sätt. Med affärsmässighet, driv och lyhördhet strävar företaget efter partnerskap med sina kunder och erhåller fantastiska vitsord från både kandidater och kund. Bolaget kännetecknas som ett modernt högpresterande och lönsamt som hela tiden ser möjligheten till utveckling av den egna verksamheten inom sitt segment. 

Årets Rekryteringsföretag (20-49 anställda): Procruitment

På relativt kort tid har Procruitment ökat sitt fotavtryck på den svenska rekryteringsmarknaden, där man i sin kundstock har flera av Sveriges främsta och mest attraktiva företag inom sitt segment. Omsättningen har fördubblats, mycket tack vare att man har lyckats fördjupa partnerskapet med befintliga kunder- samtidigt som man systematiskt arbetar med att hitta, integrera och etablera kandidater från hela världen på den Svenska arbetsmarknaden. 

Årets Rekryteringsföretag (+50 anställda): Nordic Jobs Worldwide

Nordic Jobs Worldwide har genom sitt nytänkande vänt upp och ner på sättet att rekrytera. Med global närvaro och fokus på lokal styrka har man skapat en egen nisch i vilken man är marknadsledande. 
Med en 60 procentig omsättningsökning och med fokus på initiativ, kreativitet och ett hållbart arbetssätt utnämner vi Nordic Jobs Worldwide som vinnare i kategorin Årets Rekryteringsföretag. 

Årets Innovationsföretag: Genvalues

Modet att vända på processen och låta talangerna välja bolag som kuggar i deras värderingar, i stället för att låta rekryterare screena kandidater känns klockrent för ” nya tidens bolag”. För sin banbrytande plattform för talanger inom teknik, som vill komma i kontakt med tech-team som delar deras värderingar vill vi ikväll ära och sätta allt ljus på Genvalues som Årets Innovationsföretag. 

Årets Ledare: Claes Gellstrup

Med sin erfarenhet, kunskap och omsorg skapar Claes Gellstrup en arbetsmiljö där människor får möjlighet att växa, utvecklas och känna hängivenhet för sitt jobb. Med en rak och tydlig kommunikation, för gruppens gemensamma finansiella målbild, i kombination med sin naturliga ödmjukhet finns Claes Gellstrup alltid närvarande, tillgänglig och stöttande. Människan och medarbetaren bakom resultaten, glöms aldrig bort! 

Årets Mångfaldsföretag: Recruitive

Recruitive har på många sätt aktivt arbetat för att riva murar och bygga broar mellan samhället i stort och individer i utanförskap, som haft svårt att ta sig in på den reguljära arbetsmarknaden. 
Genom att på ett innovativt sätt söka sig till de kanaler som målgruppen befinner sig för att attrahera lediga tjänster så visar de att de arbetar på de ungas villkor. Recruitive går i bräschen genom att aktivt arbeta med marginaliserade grupper som bryter mot samhällsnormen för att de ska kunna finna sin plats i samhället, skapa en meningsfull tillvaro och känna sig sedd, hörd och värdefull. 

Årets Interimsföretag: Interim Search

Med ett tydligt konsultfokus en fantastisk utveckling samt ett exceptionellt konsultbemötande, utser vi Interim Search som Årets Interimsföretag. Tack vare sin aktiva och pricksäkra kommunikation har Interim Search även bidragit till att ytterligare stärka sitt varumärke och sin position på marknaden. 

Årets Bemanningsaktör: Dedicare

Dedicare har med tydlighet visat sin förmåga att omsätta sin vision i konkreta resultat och är på god väg att uppnå sin framtidsversion att bli ett av Europas ledande företag inom sin nisch.  Att dessutom kunnat uppnå sitt bästa år någonsin, avseende omsättning och resultat i kombination med mäktiga siffror för bolagets kund och medarbetar-nöjdhet, resulterar till utnämningen som Årets Bemanningsaktör.