Autentiska bilder ska väcka intresse för vårdyrket
Arbetsmiljö 6 Apr 2022 kl: 11:10

Autentiska bilder ska väcka intresse för vårdyrket

Akademiska sjukhuset i Uppsala vill med fotoutställningen Berättelser inifrån Akademiska väcka intresse och engagemang för vårdyrket – som det är på riktigt.

2018 lanserade Akademiska sjukhuset i Uppsala rekryteringskampanjen svart på vitt som i stället för att försköna arbetet i sjukhusmiljön, visade hur medarbetarna har det på riktigt.  

Med hjälp av unika röster lyftes både det som är bra och det som är mindre bra fram. Kampanjen väckte mycket känslor och skapade intern stolthet hos medarbetarna.  

Nu vill sjukhuset genom fotoutställningen Berättelser inifrån Akademiska väcka starkare intresse och engagemang även bland allmänheten. Utställningen visar upp dokumentära bilder och skildrar starka berättelser från arbetssituationer innanför sjukhusväggarna. 

Syftet är att på ett autentiskt och osminkat sätt ge en inblick och skapa förståelse för sjukhusmedarbetarnas verklighet och vardag. Som besökare kan du även interagera och dela med dig av din egen berättelse.   

– Vi vill hylla våra medarbetare med den här utställningen, för alla fantastiska insatser de gör. Förhoppningsvis kan vi även få fler att vilja gå en vårdutbildning och efter det välja att jobba på sjukhuset, säger Johanna Henriksson hr-specialist på Akademiska sjukhuset. 

Fotoutställningen visas i Gränbystadens galleria i Uppsala fram till och med den 11 april och går även att uppleva digitalt här.  

Text: Linda Johansson 
Foto: Akademiska sjukhuset