Nyheter om hr-folk

Under vinjetten Hr-folk publicerar vi person- och företagsnyheter om hr-branschen samt aktuella och närliggande områden. Nyheterna publiceras här och i månadstidningen. Tipsa oss om du eller kollegan bytt jobb, fått stipendium, pris eller annan utmärkelse, samt även om företagsnyheter inom hr-branschen (ej platsannonsering eller produktnyheter). Skriv till redaktionen@personalledarskap.se och bifoga helst en bild på personen/personerna och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att redigera materialet.

2019-09-06

Hon blir ny hr-direktör på Keolis Sverige

Johanna Thermaenius är blir hr-direktör på Keolis Sverige. Hon kommer närmast från MTR Nordic där hon har haft en tjänst som Head of Talent Management & Leadership Development. Före det arbetade hon som hr- och kommunikationschef på MTR Tunnelbanan och hon har även varit med i uppstarten av snabbtågbolaget MTR Express som deras HR- och kommunikationschef. Johanna Thermaenius kommer att ingå i företagets ledningsgrupp och hon tillträder sin nya tjänst i januari 2020.
2019-09-06
Ton Hopmans.

Blir ny vd för Randstad Sweden Group

Ton Hopmans blir ny vd för Randstad Sweden Group med start 1 november i år. Han kommer närmast från tjänsten som vd för Yacht, ett holländskt dotterbolag till Randstad med specialisering på rekrytering av medel- och seniora ledarskapspositioner. Innan detta har Ton Hopmans arbetat för Randstad i Nederländerna, i roller som senior hr-partner och hr-direktör.
2019-09-04
Katarina Starendal.

Ny Senior People Partner på Iver

Katarina Starendal är ny Senior People Partner på Iver Sverige. Hon kommer senast från rollen som HR Manager på McKinsey&Company. Dessförinnan har hon varit HR Manager på Veryday och Lynxeye.
2019-09-03
Leila Ljungberg .

Är ny People Expert på Doings

Leila Ljungberg är ny People Expert and Doer konsult på Doings-for a Change. Hon kommer senast från rollen som Head of People & Culture på Volumental och var dessförinnan People & Culture Director på Snow Software.
2019-09-03
Daniel Ottestig.

Ny hr-chef på Willis Towers Watson

Daniel Ottestig hr-chef på Willis Towers Watson för verksamheten i Sverige och Finland. Han kommer närmast från rollen som HR Business Partner på Tech-företaget DICE. Tidigare har Daniel Ottestig arbetat i olika hr-roller på företag som Mediaplanet, NYX Gaming Group och PEAB.
2019-09-03
Moa Wictorén.

Blir hr-chef på Lyko

Moa Wictorén blir ansvarig för hr och internkommunikation på Lyko och tar plats i ledningsgruppen. Hon kommer senast från rollen som HR Manager på Lantmännen Cerealia Sweden. och jobbade innan dess som Training and Development Manager Nordic på Kicks. Dessförinnan var hon Human Resource Manager på Tre. Moa Wictorén börjar på Lyko i oktober.
2019-09-03
Sofie Almqvist Gärtner.

Ny People Director på Apoteksgruppen

Sofie Almqvist Gärtner blir ny People Director på Apoteksgruppen. Har kommer från rollen som tf HR Manager på Apoteksgruppen. Tidigare har hon arbetat som Group Academy Manager och HR-Business Partner på Synsam.
2019-09-03
Jonas Andé.

Blir ny hr-chef på BoKlok

Jonas Andé blir ny hr-chef på BoKlok och kommer ingå i ledningsgruppen. Han kommer senast från rollen som hr-chef Hus på Skanska och jobbade dessförinnan som hr-specialist på NCC.
2019-09-03
Peter Hagert.

Green Cargos nya hr-direktör

Peter Hagert är utsedd till ny hr-direktör på Green Cargos och medlem i bolagets koncernledning. Han kommer senast från rollen som operativ chef på Nobina och har tidigare arbetat som VP Human Resources på American Express. Peter Hagert börjar sin anställning den 14 oktober.
2019-09-03
Kristin Mörth.

Ny hr-chef på Fora

Kristin Mörth blir ny hr-chef på Fora och tar plats i företagets ledningsgrupp. Närmast kommer Kristin Mörth från en liknande tjänst på Cinnober Financial Technolog. Hon har även arbetat med hr-frågor på Skandiamäklarna och gjort flera internationella uppdrag för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.
2019-08-26
Maria Stålnacke.

Ny hr-chef på Sveaskog

Marie Stålnacke blir ny hr-chef på Sveaskog. Hon kommer senast från rollen som hr-direktör på Lantmäteriet. Dessförinnan arbetade hon som SVP HR på Stora Enso.Hon tillträder tjänsten den 1 oktober.
2019-08-26
Erica Ericsson.

Ny affärsområdeschef för Säkerhetsskydd

Erica Ericsson är ny affärsområdeschef för området Säkerhetsskydd på SR Intelligence. Erica Ericsson har bakgrund från både Polisen och Försvarsmakten, och kommer senast från en roll som konsultchef hos rekryteringsföretaget Military Work.
2019-08-26

Är ny vd på JobAgent

Björn Elowson är ny vd på JobAgent. Han kommer senast från cut-e och var dessförinnan på Assesio.
2019-08-26

Ny hr-partner på Härnösands kommun

Susane Sjöberg är ny hr-partner på Härnösands kommun. Hon lämnar nu Trafikverket där hon arbetat som hr-strateg arbetsmiljö och som hr-partner.
2019-08-26

Startar konsultbolaget Must Have HR

Helena Andersson har tillsammans med Sofia Larson Och Maria Benkel startat konsultbolaget Must Have HR. Hon kommer senast från Lindex där hon haft en rad olika roller, senast som Service Developer och dessförrinnan som Teamleader Group HR. Innan dess arbetare hon som administrativ chef på Stadsbyggnadskontoret Mölndals stad.
2019-08-26
Julia Falbo.

Ny på Hej Engagemang

Julia Falbo blir ny medarbetare på Hej Engagemang. Hon kommer senast från rollen som hr-strateg på Radiotjänst i Kiruna. Hon jobbade dessförinnan som rekryteringsassistent på Ranstad Sweden.
2019-08-26

Gävle kommuns nya hr-direktör

Mikael Svensson blir ny hr -direktör i Gävle kommun. Han kommer senast från rollen som hr-chef i Söderhamns kommun. Dessförinnan vara han hr-chef på Lnadstinget Dalarna och var innan dess många år på Försäkringskassan i olika hr- roller.
2019-08-26
Kelly Chau.

Blir managementkonsult på Deloitte

Kelly Chau blir managementkonsult inom HRTransformation på Deloitte. Han kommer senast från rollen som konsult inom Talent Acquisition och Employer Branding på Wise Professionals. Han har tidigare arbetet som General Manager på Murasaki.
2019-08-14
Peter Helin.

Blir affärsområdeschef för Referenstagning.se

Peter Helin blir affärsområdeschef för den nya tjänsten Referenstagning.se på SR Intelligence. Han kommer senast från rollen som marknadsföringschef på Happyr. Tidigare har han arbetat på CareerBuilder där ttthan ansvarat för bland annat marknadsföring.
2019-08-14

Ny Chief People på Readly

Kristina Boëthius är ny Chief People på Readly. Hon kommer närmast från egen konsultverksamhet. Dessförinnan var hon senior HR Specialist på Svenska spel och innan dess hr-chef på C More.

Sida 1 2 3 4 5  ...