Torsdag 14 december 2017

Nyheter om hr-folk

Under vinjetten Hr-folk publicerar vi person- och företagsnyheter om hr-branschen samt aktuella och närliggande områden. Nyheterna publiceras här och i månadstidningen. Tipsa oss om du eller kollegan bytt jobb, fått stipendium, pris eller annan utmärkelse, samt även om företagsnyheter inom hr-branschen (ej platsannonsering eller produktnyheter). Skriv till redaktionen@epok.se och bifoga helst en bild på personen/personerna och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att redigera materialet.

2017-12-14
Malin Ågehäll.

Transportstyrelsen får ny personalchef

Malin Ågehäll tillträder i februari som personalchef på Transportstyrelsen. Hon har närmast varit hr-chef på Hyresbostäder i Norrköping, där hon har haft fokus på värdegrundsfrågor, arbetsgivarvarumärke och ledarskap. Tidigare har hon varit hr-konsult och chef inom Apoteket, Gislaveds kommun, Sjöfartsverket och Migrationsverket.
2017-12-14
Hansi Elmtoft.

Ny reekryteringskonsult i Växjö

Hansi Elmtoft är ny rekryteringskonsult hos Högström & Co Management i Växjö. Han har närmast varit försäljningsdirektör hos JBG-2 och utvecklat varumärken på den nordiska marknaden mot livsmedelskedjor samt mat- och dryckesproducenter.
2017-12-13
Anders Åberg.

Ny hr-chef i Karlstads kommun

Anders Åberg tillträder vid årsskiftet som hr-chef för Karlstad-Hammarö gymnasieförvaltning. Han kommer närmast från Region Värmland, där han de senaste sex åren har arbetat som hr-specialist. Innan dess var han personalansvarig vid personlig assistans-företaget Passal.
2017-12-11
Sara Angeklint.

Ny personalchef på Hyresgästerna

Sara Angeklint är ny personalchef på Hyresgästföreningens riksförbund sedan november. Hon började där som personalspecialist i mars och blev tillförordnad personalchef efter några månader. Dessförinnan var hon hr conultant på affärsesebyrån HRG Nordic.
2017-12-11
Annika Eriksson.

Ny hr-chef på Wilhelm

Annika Eriksson är ny hr-chef och medlem i ledningsgruppen hos bostadsbolaget Willhem. Hon kommer närmast från Saab Surveillance där hon också varit hr-chef. Hon har även varit hr-chef på Folkspel.
2017-12-08
Christina G Riddersholm

Global hr-chef för CF Møller Architects

Christina Gereon Riddersholm är ny hr-chef på CF Møller Architects. Hon har närmast varit senior hr consultant hos Konkret HR och har tidigare arbetat med ledarskaps- och organisationsutveckling hos bland andra Danske Bank och Bestseller. Christina Riddersholm är stationerad på kontoret i Aarhus och har ansvar för alla kontor i Danmark, Sverige, Norge och England, som i dag sysselsätter cirka 320 medarbetare.
2017-12-07
Elin Wallenborg.

Ny hr-chef på Abilia

Elin Wallenborg är ny hr-chef på Abilia och stationerad i Stockholm. Hon kommer närmast från en tjänst som hr-strateg på utbildningskoncernen Academedia. Abilia arbetar för att ge personer med särskilda behov möjlighet att öka sin självständighet.

2017-12-04

Jämställdhetspris till Närhälsan

Närhälsan Kunskapscentrum, KSH, för sexuell hälsa får Västra Götalandsregionens jämställdhetspris 2017. De får priset för att ha uppmärksammat ett område inom hälso- och sjukvården som varit eftersatt ur ett jämställdhetsperspektiv och där kunskap saknats.
Priset riktar sig till medarbetare och verksamheter vid regionens förvaltningar och bolag. Syftet är att stimulera till kreativitet och initiativ i jämställdhetsarbetet samt stödja ett målinriktat arbete, ta fram goda exempel och sprida erfarenheter.
2017-12-01
Cathrine Nord och Ellinor Aspman.

Nya på One Partner Group i Växjö

Cathrine Nord och Ellinor Aspman har anställts som koordinator för sydostregionen respektive senior rekryteringskonsult på One Partner Group i Växjö. Cathrine har arbetat som affärsstöd på Högström & Co Management under elva år, medan Ellinor kommer från Radix Kompetens där hon varit regionchef.
2017-12-01
Jeanette Johansson.

Ny hr-chef i Mellerud

Jeanette Johansson tillträder i februari som hr-chef i Melleruds kommun. Hon är i dag administrativ chef vid samhällsbyggnadsförvaltningen i Vänersborg.
2017-11-29
Cecilia Svennberg.

Årets Female Leader Engineer

Cecilia Svennberg har utsetts till Female Leader Engineer 2017. Hon har läst industriell ekonomi vid Chalmers tekniska högskola med inriktning inom innovationsledning. Hon har engagerat sig i frågor gällande utbildningskvalitet och har bland annat arbetat ett år som ordförande för utbildningsenheten på Chalmers Studentkår.
Hon utsågs med motiveringen: "Årets vinnare av utmärkelsen Female Leader Engineer är, sedan barndomen, en sann altruist som alltid velat vara en positiv kraft genom att själv påverka. Hon vill göra skillnad på alla nivåer – individ till organisation. Vår vinnare är intellektuell och varm. Hon är rolig, trygg och genomtänkt. En kvinna som visar förståelse för historiska strukturer och mönster, samtidigt som hon ifrågasätter dem och vågar stå för det hon tror på för att driva förändring. Hon ser långt bortom sig själv!"
Utmärkelsen tilldelas varje år en kvinnlig civilingenjörsstudent som utmärkt sig i problemlösning och sitt sätt att leda människor. Vinnaren får ett egendesignat traineeprogram på tre partnerföretag. Årets partnerföretag är: Ericsson, Fortum, Sandvik, Scania, Skanska, SSAB och Stora Enso. Syftet är att öka andelen kvinnor på ledande positioner i näringslivet, synliggöra kvinnliga ingenjörer som förebilder inom ledarskap samt identifiera högpresterande kvinnliga studenter till ledarroller i framtiden.
2017-11-28
Siri Wikander.

Från Hemfrid till Scandic

Siri Wikander tillträder den 4 december som director of people growth på Scandic Hotels. Hon har under flera år arbetat med digitalisering, kommunikation och hållbarhet och kommer senast från en tjänst som head of people & culture på Hemfrid. Tidigare har hon varit chef för strategisk ledar- och medarbetarförsörjning på Axfood.
2017-11-24

Ny koncernchef för Mo Gård

Johanna Bergstrand tillträder i januari som koncernchef inom Mo Gård. Hon började i koncernen redan 1999 och har hunnit arbeta som verksamhetschef, hr-chef och stabs-chef. Johanna har en fil kand inom pedagogik och är utbildad inom personal- och organisationsarbete. Hon kommer att behålla sin tidigare tjänst som vd för Mo Gård LSS AB, som utgör cirka 80 procent av verksamheten.
2017-11-23
Antonia Ax:son Johnson och Caroline Berg.

Alla tiders arbetsgivare

Axel Johnson AB har av Samhall tilldelats Visa vägen-juryns hederspris Alla tiders arbetsgivare.
– Jag är fjärde generationen och var bara 30 år när jag tog över familjeföretaget efter att min far fick en stroke. Man pratade då om att syftet med företag enbart är att tjäna pengar. Men vi har alla ett ansvar för att göra samhället lite bättre. Och företagen är den största förändringskraften, sa Antonia Ax:son Johnson
– Olikheter gör samhället bättre. Ta till vara på den kompetens som finns, för så växer människor, sa Caroline Berg, ordförande och som dotter till Antonia Ax:son Johnson femte generationen i familjeföretaget.
Övriga nominerade var Max Burgers och Ica.
2017-11-22
Magnus Widell.

Internationellt hr-pris till Gröna Lund

Gröna Lund har mottagit hr-priset "Best Employee Reward & Recognition program" på den internationella nöjesparksindustrins årliga prisceremoni "Brass Ring Awards" i Orlando, Florida. Gröna Lund belönades för sitt arbete med sin Stjärngala, en avslutningsceremoni där man bjuder in alla säsongsanställda för att prisa och uppmärksamma de medarbetare som gett det lilla extra till besökarna under tivolits säsong.
– Att Gröna Lund tilldelas den internationella nöjesparksbranschens största hr-pris känns otroligt roligt. Vi är otroligt stolta över vad vi åstadkommit, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell.
2017-11-21
Kristina Taremark,

Ny personaldirektör i Varberg

Kristina Taremark är ny personaldirektör i Varbergs kommun. Hon efterträder Christina Björned som går i pension. Kristina Taremark har närmast varit verksamhetschef för den inbyggda företagshälsan i Varbergs kommun och har tidigare jobbat som organisationskonsult.
2017-11-20
Jessica Rosén.

Ny hr-chef i Flen

Jessica Rosén tillträder den 1 februari 2018 som Flens kommuns nya hr-chef. Hon kommer närmast från Svenska kyrkan, Eskilstuna församling, där hon är hr-chef.
2017-11-13
Therese Östling Waller.

Hon blir hr-chef på SVT

Therese Östling Waller tillträder den 18 december som hr-chef på SVT:s hr- och kommunikationsavdelning. Hon är i dag tillförordnad personalchef på Arbetsförmedlingen och var dessförinnan enhetschef för hr verksamhetspartner och chefsutveckling på Arbetsförmedlingen. Hon har tidigare varit hr chef för huvudkontoret samt ansvarig för personalförsörjningen som strateg. Hon har även arbetat som konsultchef och rekryteringskonsult på Brain People IT.
2017-11-10
Karin Pull.

Platzer utökar ledningen med hr

Karin Pull, hr-chef på fastighetsbolaget Platzer, tar plats i företagets ledningsgrupp. "Genom att hr-chefen och kommunikationschefen ingår i ledningsgruppen kommer vi att se ett effektivt kommunikationsflöde både inom och utanför organisationen", kommenterar vd P-G Persson.
2017-11-09
Marie Rosenquist Berthold.

Ny hr-chef på Tempest

Marie Rosenquist Berthold har anställts som hr-chef på Tempest Security, en ny tjänst på bolaget. Hon har närmast varit hr-chef för Synsam Sverige och har tidigare även varit hr-chef för The Body Shop och Espresso House.

Sida 1 2 3 4 5  ...