Han är svenska hr-influencern på globala topplistan


2020-05-25 - Årets mest inflytelserika influencers i hr-världen är utsedda. I år finns en svensk med på listan.


Johannes Sundlo är ende svensk på den internationella listan över inflytelserika personer inom hr. Johannes Sundlo driver idag the Talent Company och har tidigare arbetat på Spotify bland annat. Foto: Elsa Frizell.

Johannes Sundlo som är en av grundarna till nätverket HR Sverige, driver podden HR-nyheter och till vardags arbetar på the Talent Company, är som enda svensk med på topplistan för tillfället. Tanken är nämligen att listan ska uppdateras frekvent.

Topplistan är crowdsourcad och de över 150 personerna som är med har nominerats av minst en annan hr-kollega, har över 1 500 följare på en och samma plattform samt lyfter hr-frågorna med intention om att förbättra hr-professionen.

Vad betyder det för dig att hamna på den här listan?

- Mest av allt är det väldigt roligt att den eller de som nominerat mig tycker att jag kan bidra med något! Lite extra stolt över att det verkar ha varit många nomineringar i år.

Vilka hr-influencers följer du själv och vill tipsa andra om?

- Lars Schmidt är en av de jag följer (och snackar mycket med) och sedan tycker jag att Katelin Holloway har haft mycket klokt att säga!

Vilka är dina bästa råd till andra som skulle vilja påverka och inspirera andra i hr-frågor?

- Att våga säga vad man tycker! Det är inte säkert att alla håller med men det är det som är det fina - att vi genom dialog kan föra yrket framåt. Och förhoppningsvis tycker någon att det du säger är bra!

Du hittar hela listan och kan nominera din egen favorittänkare och -tyckare inom hr via sajten thesocialmicole.com.

JENNIE JENSEN