Måndag 21 augusti 2017

Nyheter om hr-folk

Under vinjetten Hr-folk publicerar vi person- och företagsnyheter om hr-branschen samt aktuella och närliggande områden. Nyheterna publiceras här och i månadstidningen. Tipsa oss om du eller kollegan bytt jobb, fått stipendium, pris eller annan utmärkelse, samt även om företagsnyheter inom hr-branschen (ej platsannonsering eller produktnyheter). Skriv till redaktionen@epok.se och bifoga helst en bild på personen/personerna och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att redigera materialet.

2017-08-21
Mats Nilsson.

Ny hr-chef i Partille

Mats Nilsson tillträder den 13 september som hr-chef i Partille kommun. Han har sedan 2015 varit hr-chef på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg och var dessförinnan på SKF, där han bland annat ansvarade för ledar- och organisationsutveckling, arbetsrätt, arbetshälsa och arbetsmiljö.
2017-08-18
Petra Duprez.

Strategisk hr-chef för Hanza

Petra Duprez börjar den 1 september som strategisk hr-chef för Hanzakoncernen. Hon har under en period arbetat som konsult åt Hanza och hade dessförinnan motsvarande position inom strategisk hr för Getingekoncernen. Hanza är industriell affärspartner inom tillverkning och erbjuder tillverkningslösningar inom mekanik, elektronik, kablage och slutmontering.
2017-08-17
Christian Skanderby.

Ny hr-chef på Umeå Energi

Christian Skanderby är ny hr-chef på Umeå Energi. Han har närmast varit regionchef på Feelgood företagshälsovård och var dessförinnan regionchef inom Manpower.
2017-08-16
Victoria Sjöbom.

Hr-chef på Mittuniversitetet

Victoria Sjöbom tillträder den 25 september som hr-chef vid Mittuniversitetet. Hon har de senaste fyra åren varit hr-direktör vid Landstinget Västernorrland.
2017-08-15
Dagny Isberg.

Globalt hr-ansvarig på Egain Group

Dagny Isberg tar över det globala ansvaret för Egain Groups hr-funktion. Hon får titeln vice president people and culture och ska fokusera på företagskultur, kompetensförsörjning och ledarskapsutveckling. Hon har de senaste tre åren varit på Wise Consulting och hjälpt företag att utforma, bygga upp och genomföra effektiva och hr-processer och strategiska förändringsinitiativ.
2017-08-14
Johan Lexfors.

Ny personalchef i Tomelilla

Johan Lexfors tillträder i oktober som personalchef i Tomelilla kommun. Han är sedan 2011 hr-strateg i Hässleholms kommun med inriktning på arbetsrätt, förhandlingar, samverkan och lönebildning. Dessförinnan var han chef och personalledare på Samhall i Hörby. Han har även varit deltidsbrandman i Hässleholm under tio år.
2017-08-11
Barbro Bolander.

Hon är Luftfartsverkets nya hr-direktör

Barbro Bolander är ny hr-direktör och medlem i koncernledningen i Luftfartsverket. Hon har tidigare haft ledande hr-positioner i Socialstyrelsen, Skolinspektionen, Grant Thornton, Försvarsmakten, DNB Asset Management och SJ.
2017-08-10
Mattias Hakeröd.

Ny hr-chef i Fingerprint

Mattias Hakeröd tillträder den 1 september som hr-chef i Fingerprint Cards. Han kommer att ingå i företagsledningen och ansvara för koncernens kompetens- och ledarutveckling samt ledarförsörjning. Mattias Hakeröd har närmast varit global hr-chef på Mölnlycke och har arbetat med hr i olika funktioner i Mölnlycke, Astra Zeneca och Vattenfall sedan 1997.
2017-08-09
Lena Karlsson.

Hr-chefen blir rektor

Lena Karlsson är ny rektor för Apoteksgruppen Akademi, som driver kedjans internutbildningar. Hon var tidigare Apoteksgruppens hr-chef.
2017-08-08
Karin Benyamine.

Apoteksgruppen har ny hr-chef

Karin Benyamine är Apoteksgruppens nya hr-chef. Hon har närmast varit konsult inom affärsnära tjänster och har sedan tidigare erfarenhet från ISS, Svensk Fastighetsförmedling, Uppsala kommun och Systembolaget.
2017-08-07
Jonas Fjellman.

Serneke får ny hr-chef

Jonas Fjellman tillträder den 16 oktober som hr-chef för entreprenadkoncernen Serneke. Han har närmast varit hr-direktör för Europa på IAC Group, en av världens största underleverantörer till fordonsindustrin.
2017-08-01
Helena Matson.

Menigo får ny hr-direktör

Helena Matson är ny hr-direktör för Menigo från och med den 1 augusti. Hon har de senaste fyra åren varit hr-direktör för Carlsberg Sverige och har tidigare bland annat varit hr-chef på Röda Korset och hr-direktör för TUI i Norden.
2017-06-30

Ny hr-chef på Kungsleden

Hanna Brandström är ny hr-chef på fastighetsbolaget Kungsleden. Hon har närmast varit general manager hr & legal på SC Motors Sweden.
2017-06-29
Carina Strand.

Swedbank får ny hr-chef

Carina Strand tillträder i oktober som hr-chef på Swedbank och tar även plats i Swedbanks koncernledning. Hon kommer närmast från IBM Sverige där hon idag är hr-chef och medlem av ledningsgruppen.
2017-06-28
Jacob Nilsson.

Ny personaldirektör på Polypeptide Group

Jacob Nilsson har rekryterats till Polypeptide Group som global personaldirektör. Han kommer närmast från Ikea där han har haft olika ledarroller inom hr, senast som unit manager centre of expertise i Älmhult. Dessförinnan har han en bakgrund som hr-chef inom life science-sektorn. Jacob Nilsson kommer att vara placerad i Malmö.
2017-06-27
Pernilla Sturve.

Ny hr-chef på Ersta diakoni

Pernilla Sturve tillträder den 1 oktober som hr-chef på Ersta diakoni. Hon har de senaste åtta åren arbetat på Karolinska universitetssjukhuset, senast i rollen som hr-chef för blivande Tema cancer och som biträdande hr-direktör.
2017-06-26
Anders Liif. Foto: Johan W Avby.

Ny hr-chef på Försäkringskassan

Anders Liif tillträder under hösten som hr-chef på Försäkringskassan. Han kommer närmast från Region Jönköpings län där han varit hr-direktör i åtta år. Han har tidigare varit på Försäkringskassan som personalchef för Stockholms län och en kort period som förhandlingschef.
Hr-staben är en del av avdelningen för ledningsstöd och består av ett tiotal personer. Uppdraget är bland annat att ansvara för chefsrollen och myndighetens arbete med hälsofrågor samt att säkra kompetensförsörjningen.

2017-06-21
Marie Sohlberg.

Ny hr-chef i Knivsta

Marie Sohlberg är ny hr-chef och biträdande kommundirektör i Knivsta kommun. Hon har de tre senaste åren som egenföretagare arbetat som interim hr-chef och förändringsstöd, främst inom ideella organisationer. Dessförinnan var hon hr-chef på Länsförsäkringar Stockholm under 13 år.
2017-06-20
Helena Brejke.

Ny hr-chef på Genesta

Helena Brejke är ny hr-chef på fastighetsbolaget Genesta. Hon har närmast varit hr-ansvarig på Siemens Healthineers och var dessförinnan hr business partner på Siemens AB. Hon har även under tio år haft olika hr-positioner på det schweiziska läkemedelsbolaget Novartis Sverigekontor. Helena Brejke kommer att vara baserad i Stockholm.
2017-06-19
Marie Sundström.

Ny hr-chef på TT

Marie Sundström är ny hr-chef på TT Nyhetsbyrån. Hon har varit biträdande redaktionschef på TT sedan 2013 och var dessförinnan redaktionschef på TT Spektra.

Sida 1 2 3 4 5  ...