Tisdag 27 juni 2017

Nyheter om hr-folk

Under vinjetten Hr-folk publicerar vi person- och företagsnyheter om hr-branschen samt aktuella och närliggande områden. Nyheterna publiceras här och i månadstidningen. Tipsa oss om du eller kollegan bytt jobb, fått stipendium, pris eller annan utmärkelse, samt även om företagsnyheter inom hr-branschen (ej platsannonsering eller produktnyheter). Skriv till redaktionen@epok.se och bifoga helst en bild på personen/personerna och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att redigera materialet.

2017-06-26
Anders Liif. Foto: Johan W Avby.

Ny hr-chef på Försäkringskassan

Anders Liif tillträder under hösten som hr-chef på Försäkringskassan. Han kommer närmast från Region Jönköpings län där han varit hr-direktör i åtta år. Han har tidigare varit på Försäkringskassan som personalchef för Stockholms län och en kort period som förhandlingschef.
Hr-staben är en del av avdelningen för ledningsstöd och består av ett tiotal personer. Uppdraget är bland annat att ansvara för chefsrollen och myndighetens arbete med hälsofrågor samt att säkra kompetensförsörjningen.

2017-06-21
Marie Sohlberg.

Ny hr-chef i Knivsta

Marie Sohlberg är ny hr-chef och biträdande kommundirektör i Knivsta kommun. Hon har de tre senaste åren som egenföretagare arbetat som interim hr-chef och förändringsstöd, främst inom ideella organisationer. Dessförinnan var hon hr-chef på Länsförsäkringar Stockholm under 13 år.
2017-06-20
Helena Brejke.

Ny hr-chef på Genesta

Helena Brejke är ny hr-chef på fastighetsbolaget Genesta. Hon har närmast varit hr-ansvarig på Siemens Healthineers och var dessförinnan hr business partner på Siemens AB. Hon har även under tio år haft olika hr-positioner på det schweiziska läkemedelsbolaget Novartis Sverigekontor. Helena Brejke kommer att vara baserad i Stockholm.
2017-06-19
Marie Sundström.

Ny hr-chef på TT

Marie Sundström är ny hr-chef på TT Nyhetsbyrån. Hon har varit biträdande redaktionschef på TT sedan 2013 och var dessförinnan redaktionschef på TT Spektra.
2017-06-16
Carina Malmgren Heander.

Sas-direktör till Projektengagemang

Carina Malmgren Heander, personaldirektör i Sas Group, har valts in som ledamot i Projektengagemangs styrelse. Hon har haft ledande befattningar inom hr och affärsverksamhet hos Electrolux, Sandvik och ABB. Hon har även mångårig erfarenhet av styrelsearbete från såväl börsnoterade som privata bolag, exempelvis Svedbergs, Hägglund Drives, Scandinavian Track Group och Cardo. Projektengagemang erbjuder konsulttjänster och lösningar inom arkitektur, byggnad, el- och teleteknik, VVS, industri och energi, infrastruktur samt projektledning.
2017-06-15

Skönsmomodellen får pris

Hemtjänsten i Skönsmon, Sundsvall, får pris för att ha utvecklat ett arbetssätt som präglas av tilltro och tillit mellan chefer, medarbetare och omsorgstagare. Priset på 100 000 kronor delades ut i Lund av Ribbingska minnesfonden. Skönsmomodellen går ut på att arbeta i mindre grupper med ett rimligt antal brukare inom ett geografiskt område. Målet är att ge brukarna kvalitet och trygghet i omsorgen genom att de träffar så få hemtjänstanställda som möjligt.
2017-06-14
Maria Beronius.

Seniorkonsult på Willis Towers Watson

Maria Beronius tillträder i september som seniorkonsult på Willis Towers Watsons talent and rewards-team i Stockholm. Hon kommer senast från egen verksamhet och har över 15 års erfarenhet av human capital-frågor. Hon har tidigare i karriären bland annat ansvarat för löne- och förmånsfrågor i större svenska börsbolag.
2017-06-13
Kristin Linus.

Hon ska driva hållbarhet och HMS

Kristin Linus, hr-chef för Veidekke Sverige, får ansvar för att driva bolagets arbete med hållbarhet, hälsa, arbetsmiljö och säkerhet i ledningen. Hon har sedan 2014 ansvarat för att vidareutveckla företagets hr-arbete för att klara den kraftiga tillväxten. Företaget har i dag drygt 1700 medarbetare och omsätter cirka 10 miljarder kronor.
2017-06-09
Cecilia Sandberg.

Ny personaldirektör på Atlas Copco

Cecilia Sandberg tillträder senast den 1 oktober som Atlas Copcos personaldirektör och medlem av koncernledningen. Hon har närmast varit personalchef på Permobil, en svensk tillverkare av elektriska rullstolar. Mellan 2007 och 2015 var hon personalchef för Atlas Copcos affärsområde Industriteknik. Hon har även arbetat för Sas och Astra Zeneca.
2017-06-08
Charlotta Rasmusson.

Hr-chef till Mörbylånga

Charlotta Rasmusson är ny hr- och administrativ chef på Mörbylånga kommun. Hon har närmast varit verksamhetschef på Lernia Utbildning.
2017-06-07
Nina Marklund.

Ny hr-chef för Humana

Nina Marklund är ny hr-chef för Humana Individ & Familj. Hon kommer närmast från motsvarande roll på Attendo Omsorg.
2017-06-02
Melanie Goetz.
Cecilia Eriksson.

Unga hr-kvinnor som gör skillnad

Cecilia Eriksson, global hr-direktör på Tobii, kvalar in på 29:e plats när fackförbundet Ledarna för elfte året i rad rankar landets 75 främsta unga kvinnliga chefer som gör skillnad och visar på värdet av ett bra ledarskap. Med på listan finns även Melanie Goetz, hr-direktör på divisionen Biomaterials på Stora Enso. Listan toppades av Aktieinvests vd Therese Lundstedt.
2017-06-01
Mats Gottschalk.

Ny hr-chef för Folktandvården Skåne

Mats Gottschalk är ny hr-chef på Folktandvården Skåne. Närmast kommer han från Arbetsförmedlingen där han arbetat som hr-chef för chefsutveckling.
2017-05-31

Årets folkhälsokommun

Mönsterås kommun har utsetts till Årets folkhälsokommun av Svensk förening för folkhälsoarbete, SFFF. Ur motiveringen: "För att vara en relativt liten kommun (cirka 13 000 invånare) är Mönsterås kommuns folkhälsoarbete både systematiskt och strukturerat och har en tydlig, konkret och praktisk målstruktur kopplat till tydliga rutiner för uppföljning som ger konkreta besked om vad som fungerat bra eller mindre bra. Vi uppskattar särskilt arbetet med hälsan i ett jämlikhets- och jämställdhetsperspektiv samt att kommunen väl integrerar civilsamhället i sitt folkhälsoarbete."
2017-05-30

Aditro har gjort störst förändringsresa

Aditro har tilldelats Netsurveys nyinstiftade utmärkelse Powered by People i kategorin Störst förändringsresa. Munters tog hem utmärkelsen Årets arbetsgivare för bygg och tillverkning medan Academic Work blev Årets arbetsgivare för service och tjänster.
2017-05-29
Karin Rystedt.

Ny hr-direktör i Sundsvall

Karin Rystedt tillträder efter sommaren som hr-direktör i Sundsvalls kommun. Hon kommer närmast från region Gävleborg där hon arbetat i sju år och som hr-direktör i nära sex år.
2017-05-24
Johan Willander.

Årets lärare i Gävle

Johan Willander, lektor i psykologi vid akademin för hälsa och arbetsliv vid Högskolan i Gävle, har utsetts till Årets lärare med motiveringen:
"Johan har väglett, inspirerat och uppmuntrat studenter i metodkursen inom personal- och arbetslivsprogrammet genom stort engagemang och vilja att förmedla kunskap. Genom Johans pedagogiska skicklighet har han gjort statistik roligt, lättare att förstå och övertygat studenterna om att de kan bli framtida forskare."
Årets lärare utses av Gefle Studentkår genom nominering från Högskolans studenter.
2017-05-23

Ny hr-ansvarig på Orasolv

Ida Hassis tillträder den 7 juni som hr-ansvarig på tandvårdsföretaget Orasolv. Hon har närmast varit hr-generalist på Benify.
2017-05-22

Hr-chef bland Framtidens mäktigaste

Kristofer Sandström, operativ hr-chef på Gröna Lund, placerar sig på åttonde plats på TCO:s lista över Framtidens mäktigaste med motiveringen: "Mångfald och inkludering är självklara delar av framtidens arbetsmarknad. Eldsjälen Kristofer Sandström har lyft in dessa viktiga aspekter i det dagliga hr-arbetet och ser till att en av Sveriges största ungdomsarbetsgivare, Gröna Lund, genomsyras av just detta."
2017-05-19
Sarita Fafalia.

Hr partner till Karolinska

Sarita Fafalia har rekryterats till Karolinska universitetssjukhuset som hr partner. Hon kommer närmast från Peab Anläggning, där hon varit i fem år och har arbetat i olika hr-befattningar, senast som hr-specialist.

Sida 1 2 3 4 5  ...