Fredag 20 oktober 2017

Nyheter om hr-folk

Under vinjetten Hr-folk publicerar vi person- och företagsnyheter om hr-branschen samt aktuella och närliggande områden. Nyheterna publiceras här och i månadstidningen. Tipsa oss om du eller kollegan bytt jobb, fått stipendium, pris eller annan utmärkelse, samt även om företagsnyheter inom hr-branschen (ej platsannonsering eller produktnyheter). Skriv till redaktionen@epok.se och bifoga helst en bild på personen/personerna och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att redigera materialet.

2017-10-19
Ulrika Kluge.

Årets chef i VGR

Ulrika Kluge fick motta utmärkelsen Årets Chef inom Västra Götalandsregionen och en prischeck på 20 000 kronor på den regiongemensamma chefsdagen den 18 oktober. Hon har sedan 2014 lett Partilles vårdcentral, som när hon kom dit endast hade en läkare. Hon började ett omfattande och ihärdigt rekryteringsarbete och i dag har vårdcentralen fem, snart sex, distriktsläkare och fem ST-läkare. Dessutom har Ulrika Kluge rekryterat ett stort antal sjuksköterskor och psykologer.

2017-10-18

Ny hr-chef på Bonesupport

Helena L Brandt är ny hr-chef på det medicinska företaget Bonesupport. Hon har närmast varit ansvarig för ledarskap och kompetensutveckling på Kraftringen i Lund och var dessförinnan global hr business partner på Tetra Pak Packaging Solutions.
2017-10-17
Camilla Benckert.

Årets hr-profil i Skåne

Camilla Benckert, hr manager på Orkla Foods Sverige, har korats till Årets hr-profil Skåne 2017 för att hon "brinner för att driva utveckling och förändring i linje med företagets affärsstrategi och hon har en vilja att skapa en företagskultur som präglas av engagemang, delaktighet och flexibilitet". Priset, en check på 10 000 kronor till Hungerprojektet, delades ut av Roi Rekrytering och SPP under årets Hr-forum Allstar i Malmö.
2017-10-16
Tatjana Mineur.

Ny hr-chef i Gnesta

Tatjana Mineur är ny hr-chef i Gnesta kommun sedan den 1 september. Hon kommer närmast från Polismyndigheten, där hon var hr-chef för de nationella avdelningarna och innan dess var hon hr-chef på länsstyrelsen i Södermanland.
2017-10-13
Gabriella Ekström.

Ny hr-chef på Dentsu Aegis

Gabriella Ekström tillträder vid årsskiftet som hr-chef och medlem i koncernledningen på byrånätverket Dentsu Aegis. Hon har närmast varit hr-chef och hr-strateg på SVT och var innan dess hr-direktör på konsultbolaget Sogeti. På meritlistan finns en guldmedalj i Randstad Award 2017 "Sveriges attraktivaste arbetsgivare" med SVT och medaljplatser som "Sveriges bästa arbetsplats" med Sogeti i Universums personalundersökning tre år i rad.
2017-10-12
Britt-Marie Söderberg.

Hon får Arbetsmiljöstipendiet

Britt-Marie Söderberg, ambulanssjukvårdare och huvudskyddsombud på Premedic Östergötland i Linköping, tilldelas Prevents arbetsmiljöstipendium på 15 000 kronor med motiveringen att hon under många år "varit med och utvecklat en verksamhet med fokus på arbetsmiljön. Hon arbetar ständigt med stort engagemang för arbetsmiljöförbättringar och gör ett strålande arbete med att förbättra kollegornas arbetsmiljö. Britt-Marie är en stjärna som lyser starkt i verksamheten."
2017-10-10
Marie Eishayeh.

Årets auktoriserade lönekonsult

Marie Eishayeh, Lön & HR Bolaget, har utsett till Årets auktoriserade lönekonsult. Med utmärkelsen vill SRF-konsulterna lyfta fram branschens förebilder och det arbete dessa yrkesutövare gör för näringslivet. Juryarbetet
2017-10-09
Caroline Ekblom.

Hon får Arbetsmiljöstipendiet

Caroline Ekblom, ekonomi- och hr-chef i AA Logistik i Västerås, tilldelas Prevents arbetsmiljöstipendium på 15 000 kronor med motiveringen:
"Caroline Ekblom är en chef med ett engagemang i arbetsmiljöfrågor utöver det vanliga. Hon brinner för att skapa ett företag med struktur och väldefinierade processer. Med stor entusiasm ser hon till att förutsättningarna för säkerhet och trivsel är de bästa. Hennes vision är att företagets arbetsmiljö ska vara inte bara bra utan bäst, och det gör Caroline väl värd att uppmärksammas."
2017-10-06
Mary Lam Eriksson.

Ny hr-chef i Östersund

Mary Lam Eriksson tillträder den 1 november som hr-chef för Östersunds kommun. Hon har de senaste åren arbetat som specialist på rehab-frågor och strategier inom kommunens hr-avdelning samt med chefsstöd i sin roll som hr-konsult.
2017-10-05
Ida Forsén.

Ny hr-chef för Moment Group

Ida Forsén är ny hr-chef för upplevelsekoncernen Moment Group med uppdrag att utarbeta processer för att attrahera, behålla, utveckla och engagera duktiga medarbetare inom koncernens samtliga verksamheter. Hon ingår i koncernledningen och utgår från huvudkontoret i Göteborg. Ida Forsén kommer närmast från en tjänst som hr-chef inom Västra Götalandsregionen och var innan dess hr-strateg för Coor.
2017-10-05
Lina Öberg.

Hon är Årets personaldirektör

Lina Öberg, hr-chef på Mälarenergi, har av Universum utsetts till Årets personaldirektör 2017. Universums motivering lyder:
"Årets personaldirektör är en person som framgångsrikt arbetat mot en gemensam framåtanda utan att tappa företagets grundläggande värdegrunder. Hon har förmågan att stärka den interna kulturen och bidra till en positiv atmosfär, samtidigt som hon bibehåller företagets fokus på att ständigt ligga i framkant och utvecklas. Hennes moderna och genuina approach bidrar på så sätt till den positiva stämning vi alla vill ha på en arbetsplats."
2017-10-04
Maria Sigfridson.

Ny hr-chef på RO-Gruppen

Maria Sigfridson blir ny hr-chef på byggföretaget RO-Gruppen. Hon kommer att ansvara för det strategiska arbetet inom human resources med fokus på företagskultur, rekrytering samt talang- och ledarutveckling. Hon har närmast varit nordisk hr-chef på Swisslog.
2017-10-03
Catharina Kandel.

Ny hr-chef för Rikshem

Catharina Kandel är ny hr-chef på Rikshem. Hon har det senaste året arbetat som konsult för bolaget och var tidigare hr-chef på SBAB Bank i tio år. Dessförinnan hade hon olika hr-roller inom Skandia under 14 år.
2017-10-03
Cecilia Österman.

Hon får Levipriset

Cecilia Österman, universitetslektor i sjöfartsvetenskap på Sjöfartshögskolan vid Linnéuniversitet, tilldelas Årets Levipris, Sveriges Ingenjörers arbetsmiljöpris. Hon får 50 000 kronor för sitt sätt att utveckla arbetsmiljöutbildningen för ingenjörsstudenter. Juryn motiverar:
"Cecilia Österman står för nytänkande i sin pedagogik och finner alltid kreativa lösningar för att skapa intresse för ämnet arbetsmiljö bland teknologer och yrkesverksamma ingenjörer. Få personer har samma spets och bredd i sina ämneskunskaper. Cecilias förmåga att vara verksam på fältet i kombination med en iver att lära är en oerhörd styrka för att sprida kunskaper och entusiasmera ingenjörer att fördjupa sin kunskap inom ämnet arbetsmiljö."
2017-10-02
Joakim Silva.

Ny hr-direktör i Region Jönköping

Joakim Silva tillträder vid årsskiftet som hr-direktör i Region Jönköpings län. Han arbetar i dag som hr-chef inom Helsingborgs stad, bland annat med ansvar för kompetensförsörjning och chefsrekrytering inom skol- och fritidsförvaltningen.
Joakim Silva kommer att ansvara för organisationens övergripande hr-processer, strategisk utveckling av arbetsgivarvarumärket, kompetensförsörjning samt det långsiktiga, strategiska arbetet med att utveckla och behålla chefer och medarbetare.
2017-09-26

Hr-chef för SSE Executive Education

Anna Sundmark är ny hr-chef för SSE Executive Education. Hon har närmast varit hr-chef på Handelshögskolan i Stockholm.
2017-09-25
Elena Hallin.

Ny konsultchef på One Partner Group

Elena Hallin är ny som rekryterande konsultchef på One Partner Group i Eskilstuna. Hon har tidigare jobbat som konsultchef på Arena Personal, och kommer närmast från en tjänst som rekryterings- och kundansvarig på Eskilstunakontoret.
2017-09-22
Maria Pressing.

Granngårdens nya hr-chef

Maria Pressing är hr-chef på Granngården sedan den 14 augusti. Hon började på Granngården som hr business partner i januari i år och hade dessförinnan olika hr-positioner inom Malmö stad och Sveriges lantbruksuniversitet.
2017-09-21
Petra Elisson.

Hr-konsult på S:t Görans sjukhus

Petra Elisson är ny hr-konsult med ansvar för strategiskt rekrytering på Capio S:t Görans sjukhus. Hon kommer närmast från en roll som recruitment partner på teknikkonsultföretaget Ramböll och har dessförinnan jobbat som rekryteringsspecialist inom klädkoncernen RNB.
2017-09-19
Helena Backman.

Ny hr-chef på Stavdal

Helena Backman har anställts som hr-chef och en ny hr-avdelning har bildats på maskinuthyrningsföretaget Stavdal i Göteborg. Hon kommer bland annat att fokusera på företagets arbete inom employer branding. Helena Backman har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med personalfrågor, nu senast på Gunnebo där förändringsarbete var en stor del.


Sida 1 2 3 4 5  ...